Over

Henk Vogelzang

Henk Vogelzang is in 2008 begonnen als uitvaartondernemer, na het voltooien van diverse opleidingen in dit vak. Voordat hij als uitvaartondernemer werkte, deed hij veel ervaring op in het organiseren van evenementen in binnen en buitenland. Uitvaarten zijn in zijn ogen ook evenementen. Evenementen waarin emotie en empathie een grote rol spelen.

Voor Henk staat gastvrijheid centraal in zijn werk. Henk kan goed organiseren, is creatief en verzorgt een uitvaart tot in de puntjes. Zorgvuldigheid en goed luisteren naar de wensen van de nabestaanden zijn voor hem heel belangrijk in zijn vak. Door zijn ervaring en zijn samenwerking met lokale en regionale partners, weet Henk de uitvaart tot een unieke gebeurtenis te maken. Een gebeurtenis die past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Henk Vogelzang Hollandse Uitvaart

Jelle Quak

In mijn privésituatie had ik zoals iedereen veel te maken met de dood. De uitvaarten die ik bezocht, waren vaak traditioneel en standaard. Veel begrafenissen en crematies verliepen op eenzelfde manier, waarbij weinig echte aandacht werd besteed aan de overleden persoon. Wie was hij of zij? Hoe zag het leven van deze persoon eruit, en wat heeft hij of zij betekend voor de mensen om zich heen? In de plechtigheden die ik bezocht werden deze vragen vaak niet beantwoord.

Dat moet toch beter kunnen, dacht ik. In een uitvaart moet het leven van de overledene centraal staan. De invulling van het afscheid mag niet door de uitvaartondernemer, maar door de familie en vrienden worden bepaald. Ik besloot 10 jaar geleden de uitdaging aan te gaan en op een mooie en persoonlijke wijze hier invulling aan te geven. Met veel zorg en passie.

Contact

Bij overlijden, informatie over onze werkwijze of andere informatie staan wij u graag te woord! Neem contact met ons op via info@hollandse-uitvaart.nl of telefonisch:

Henk Vogelzang: 06-39 18 66 84
Jelle Quak: 06-22 99 59 38