Uitvaarten en repatriëringen met liefde & betrokkenheid

Dag en nacht bereikbaar

Uitvaartdienst

De uitvaart vindt meestal uiterlijk 6 werkdagen na de dag overlijden plaats. U heeft dus ruim de tijd om deze goed voor te bereiden. De dag verloopt volgens de afspraken die u met Henk van Hollandse uitvaart heeft gemaakt. Zoals afspraken over het vervoer, het al dan niet inschakelen van dragers, het programma van de uitvaartplechtigheid en de wijze waarop de condoleance plaatsvindt.

Vervoer naar de laatste rustplaats

U kunt uw dierbare laten vervoeren in een mooie stijlvolle rouwauto. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een alternatieve vorm van vervoer. Denkt u daarbij aan een koets, fiets, vervoer per boot, in de zijspan van een motor of anders. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het vervoeren van de nabestaanden. Denk hierbij volgauto’s, te verkrijgen in verschillende groottes, en een volgbus.

Dragers bij de uitvaart

Hollandse Uitvaart werkt samen met een professionele groep dragers. Zij dragen de overledene uit de woning of het uitvaartcentrum naar de rouwauto of een ander vervoermiddel. Ook kunnen zij uw dierbare naar de laatste rustplaats op de begraafplaats dragen. Dit doen zij op een waardige en stijlvolle wijze.U kunt er ook voor kiezen om de kist zelf te dragen of te verplaatsen met een rijdende baar. U kunt daarbij desgewenst ondersteund worden door de professionele dragers.

multiculturele-uitvaarten

Programma uitvaartplechtigheid

U bepaalt zelf het programma voor de uitvaartplechtigheid. Als u kiest voor een religieuze uitvaart, dan vindt de ceremonie plaats in overeenstemming met de rituelen en de gebruiken van de betreffende religie. 

U kunt daarnaast een eigen invulling aan de uitvaartplechtigheid geven. Hierbij is van alles mogelijk: sprekers, muziek, een foto- of filmpresentatie. De teksten kunnen bestaan uit gedichten, anekdotes of tekstfragmenten waarmee de overledene het meest tot zijn of haar recht komt. Als u wilt kunt u een funerair spreker inschakelen, die voor u een nagedachtenis aan de overledene opstelt en uitspreekt. Het is ook mogelijk om foto’s of een film- of geluidsopname van de plechtigheid te laten maken.

Na de plechtigheid zijn er diverse mogelijkheden waarop het laatste afscheid van de overledene kan plaatsvinden. U kunt de kist langzaam in het graf laten zakken of bij een crematie uit het zicht laten verdwijnen. U kunt ook besluiten om de kist te laten staan en de nabestaanden langs de kist te laten lopen als ze naar de condoleanceruimte gaan.

De condoleance na de uitvaart

Na afloop van de uitvaart vindt er meestal een nazit plaats. Bekenden van de overledene krijgen daarbij de gelegenheid de nabestaanden te condoleren en na te praten. U kunt daarvoor de condoleanceruimte op de begraafplaats of het crematorium gebruiken. Wel geldt voor deze locaties altijd een tijdsbeperking. U kunt ook kiezen voor een andere locatie, zoals een restaurant of café in de omgeving. De keuze voor eten en drinken staat u vrij. Koffie met een broodje, een borrel met een hapje of een high tea … wij horen graag wat uw wensen zijn. Wilt u een formele condoleance waarbij nabestaanden de genodigden in een rij te woord staan? Of kiest u liever voor een meer informele bijeenkomst? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Nazorg na de uitvaart

Na de uitvaart komen wij nog even bij u langs om de uitvaart door te spreken. Ook kunt u dan aangeven of u nog ergens behoefte aan heeft. Misschien wilt u een dankkaart verzenden of uw wensen doorspreken voor een grafmonument of asbestemming. Tijdens dit gesprek ontvangt u van ons ook het nazorgboek.

In het nazorgboek staan tal van tips, adressen en checklists opgenomen. Een greep uit de inhoudsopgave:

  • testament en verklaring van erfrecht
  • erfenis
  • belangrijke documenten rond een overlijden
  • bankzaken
  • inkomen
  • minderjarige of studerende kinderen
  • wonen
  • opzeggingen, onder meer de opzegservice
  • belastingdienst
  • herinneringen